• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hugo Boss stelt financiële verwachting naar boven bij

Hugo Boss stelt financiële verwachting naar boven bij

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Beeld: Hugo Boss AG

Hugo Boss AG verhoogt hun financiële verwachtingen voor boekjaar 2025, zo meldt het bedrijf door middel van een persbericht.

De modegroep heeft zich sneller dan gepland ontwikkeld in zijn groeistrategie en verwacht daardoor dat zij hun financiële doel voor vier miljard euro omzet dit jaar zullen behalen, twee jaar eerder dan gepland.

De nieuwe doelen voor het bedrijf zijn dan ook om tegen 2025 een omzet van vijf miljard euro te behalen en een EBIT van minimaal 600 miljoen euro. Verder doelt het bedrijf op een cumulatieve vrije kasstroom van zo’n 2,5 miljard euro tussen 2021 en 2025.

“We hebben de juiste strategie op het juiste moment geïntroduceerd”, zegt Daniel Grieder, CEO van Hugo Boss, in het persbericht. “Dankzij de toewijding en passie van onze teams hebben we een indrukwekkende comeback gevierd en uitzonderlijke resultaten geboekt.”

Afgelopen mei bleek uit het kwartaalverslag van Hugo Boss al dat het de omzet tijdens het eerste kwartaal van boekjaar 2023 met 25 procent deed toenemen ten opzichte van het voorgaande jaar. In boekjaar 2022 passeerde het bedrijf de omzetgrens van 3 miljard euro.

Boss
Hugo Boss
Hugo Boss AG