• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Hudson’s Bay in gesprek over joint venture Kaufhof’

‘Hudson’s Bay in gesprek over joint venture Kaufhof’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hudson’s Bay Company voert gesprekken met Signa Holding GmbH over een joint venture voor de Galeria Kaufhof-keten, zo meldt Reuters op basis van bronnen. Eerder dit jaar sloeg HBC nog een bod van 3 miljard euro af van Signa voor de verkoop van de gehele keten.

De joint venture tussen Signa en HBC heeft betrekking tot Karstadt, de keten van Signa. Deze keten zal de helft van het vastgoed van Kaufhof overnemen en 51 procent van de operaties van het bedrijf. Het blijft een optie om op een latere datum de rest van het bedrijf te kopen, aldus de bronnen tegen Reuters.

Mochten de gesprekken een goede afloop hebben, dan kan binnen enkele weken een aankondiging verwacht worden, aldus Reuters. Signa en Hudson's Bay zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Aan het einde van de zomer in 2017 werd Hudson’s Bay Company opgeroepen vastgoed te verkopen en zich terug te trekken uit Europa door aandeelhouder Land & Buildings. Begin november ontving HBC ongevraagd het bod van Signa om Galeria Kaufhof te verkopen.

Galeria Kaufhof
HBC
Hudson's Bay Company
Karstadt
Signa
Signa Holding GmbH