• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay Company moedigt aandeelhouders aan te stemmen voor privatisering

Hudson’s Bay Company moedigt aandeelhouders aan te stemmen voor privatisering

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hudson’s Bay Company doet er alles aan om het bedrijf weer te privatiseren. Het Canadese bedrijf heeft een brochure gestuurd naar alle aandeelhouders om ze aan te moedigen te stemmen voor de privatisering, zo meldt het in een statement.

Op 17 december is de definitieve stemming. Het resultaat van de stemming heeft invloed op het terugtrekken van de beurs van Hudson’s Bay Company. In oktober kondigde het bedrijf al aan van de beurs af te gaan. Om het stemmen voor de privatisering nog makkelijker te maken heeft HBC zelfs een aparte website in het leven geroepen HBCGoPrivate.com. Hier kunnen aandeelhouders direct stemmen. Het statement benadrukt dat het niet uitmaakt hoeveel aandelen een aandeelhouder heeft om te stemmen.

Hudson’s Bay Company reageerde gisteren nog op een rapport van Institutional Shareholder Services (ISS). Het bedrijf reageerde dat diverse fouten in het rapport te vinden waren. In een statement gaat HBC diep in op de zogezegde fouten. HBC is nog steeds van mening dat het privatiseren van het bedrijf het beste pad is voor HBC en de aandeelhouders met een minderheidsbelang.

HBC
Hudson’s Bay Company