• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson's Bay Company (HBC) joint venture Signa's Karstadt een feit

Hudson's Bay Company (HBC) joint venture Signa's Karstadt een feit

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hudson’s Bay Company fuseert de Europese branche met Signa Retail Holdings warenhuizen Galeria Kaufhof en Karstadt, zo meldt het bedrijf HBC in een persbericht. “Definitieve overeenkomst om een strategisch partnerschap te sluiten voor onze Europese retail en vastgoed,” aldus het bericht. De Europese tak van HBC gaat samen met Karstadt Warenhaus GmbH van Signa.

HBC zal voor 49,99 procent de eigenaar zijn van het nieuwe bedrijf. In totaal zal het nieuwe bedrijf een jaarlijkse omzet hebben van over de 5 miljard euro, aldus het persbericht. Het vastgoed van het bedrijf heeft een waarde van 3,25 miljard euro. De Nederlandse Hudson’s Bay en Saks OFF 5th winkels zijn betrokken bij de fusie en ook de Belgische Galeria Inno warenhuizen vallen onder de joint venture. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Stephan Fanderl, de CEO van Karstadt. Signa en HBC zullen zes zetels in het bestuur delen en samen grote beslissingen maken.

Nederlandse Hudson’s Bay, Saks OFF 5th en Belgische Galeria Inno betrokken bij fusie HBC

“We zijn ze twee iconische bedrijven samen te brengen om een leider in de Duitse retail te creëren,” aldus Helena Foulkes, HBC’s CEO, in het statement. “We maken een sterker retailbedrijf dat beter gepositioneerd is om gebruik te maken van de kansen in de markt. Deze transactie bouwt verder op onze recente initiatieven om HBC te stroomlijnen en geeft ons een duidelijk pad voorwaarts waarmee we onze Europese zaken kunnen verbeteren.”

Door de verkoop van het Duitse vastgoed, ter waarde van 616 miljoen dollar (411 miljoen euro), kan Hudson’s Bay Company schuld af betalen. “We ondernemen actie om ons retail portfolio te versterken en de winstgevendheid te vergroten,” aldus Foulkes in het persbericht. “Deze transactie creëert waarde voor onze aandeelhouders, versterkt onze balans en zorgt voor een beter operationeel platform voor onze Europese zaken.”

Foto:Facebook/Galeria Kaufhof
HBC
Hudson's Bay Company
karstadt warenhaus gmbh
Saks OFF 5TH
signa retail holding