• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hoedenmaker Borsalino failliet

Hoedenmaker Borsalino failliet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Borsalino, verantwoordelijk voor iconische hoeden in onder andere films zoals Casablanca en Indiana Jones, is op maandag failliet verklaard meldt nieuwsbureau AFP.

In 2015 werd het 160-jarige bedrijf overgenomen door The Heares Equita, een investeringsmaatschappij die het bedrijf wilde redden terwijl het op dat moment al een schuld van 30 miljoen euro open had staan. In eerste instantie werd het plan dat de maatschappij had voor het merk, het terugbetalen van de schuldeisers en het behoud van de 120 medewerkers, goedgekeurd. Later werd het saneringsplan toch teruggetrokken en werd ook een tweede gelijksoortige opzet niet goedgekeurd. Vorig jaar stuurde The Heares Equita al een bericht uit over de financiële problemen waarin Borsalino verkeerde, maar bevestigde destijds de toewijding aan het bedrijf en het personeel.

Elio Bricola van vakbond UIL vertelt tegen AFP dat de industriële activiteit van het merk waarschijnlijk door zal zetten, maar op dit moment zijn de werknemers vooral ‘boos en bezorgd wat betreft hun toekomst’.

Onder de fans van het merk behoorden Michael Jackson, Pharrell Williams en David Bowie. In de hoogtijdagen van het merk, de jaren twintig van de vorige eeuw, maakt het bedrijf 2 miljoen hoeden per jaar. Prijzen van de hoeden kunnen vanaf 200 euro oplopen naar 1800 euro.

Beeld: Borsalino website

Borsalino
Hoeden