Claire’s Stores Inc. sluit in oktober de Chapter 11 Bankruptcy Protection procedure af, aldus nieuwsbureau Reuters. Het proces lijkt op het Nederlandse ‘uitstel van betaling’ maar leidt in de Verenigde Staten vaak tot een succesvolle herstructurering. Het bedrijf heeft een herstructureringsplan voorgelegd aan de rechter, die nu is goedgekeurd.

Bij de aanvraag van het proces verwachtte de retailer in september niet langer Chapter 11 bescherming nodig te hebben. De procedure gold niet voor de Europese, Canadese en Britse takken van het bedrijf. Met het herstructureringsplan weet Claire’s Stores Inc 1,9 miljard dollar (1,6 miljard euro) aan schuld weg te krijgen.

Het Amerikaanse Chapter 11 zorgt ervoor dat een bedrijf dat in financiële moeilijkheden verkeert een overeenkomst kan sluiten met de betrokken partijen. Het bedrijf kan op deze manier opnieuw geld lenen op voorwaarde dat de uitlener als eerste wordt terugbetaald bij nieuwe opbrengsten. Ook wordt een bedrijf bij chapter 11-procedure beschermd door de rechter waardoor er geen faillissement kan worden aangevraagd en de schuldvorderingen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN