• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Herstart Hebbeding: “Het zou zonde zijn om zo’n bijzonder merk verloren te laten gaan”

Herstart Hebbeding: “Het zou zonde zijn om zo’n bijzonder merk verloren te laten gaan”

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Nederlandse damesmodemerk Hebbeding is terug. Dit laat Hebbeding middels een persbericht weten. Na lovende reacties, volgens het merk, draait Hebbeding nu weer op volle kracht. De eerste collectie van het merk werd afgelopen voorjaar ‘voorzichtig gelanceerd’.

Eigenaren Anca Spaansen en Marja Bossen hebben na een pauze van enkele jaren met behulp van Hebbeding-oprichter Marjan Spaansen de draad weer opgepakt. “Toen Hebbeding gestopt was, vroeg Marja Bossen of ik samen met haar de outlet wilde verkopen op markten en op onze jaarlijkse outletdagen”, vertelt Spaansen in het persbericht. Ze vervolgt: “Na een paar keer zouden we de balans opmaken: helemaal stoppen of doorpakken. We kregen zoveel positieve reacties en mensen vonden het zo jammer dat er geen nieuwe collecties meer kwamen, dat we besloten met Hebbeding verder te gaan. Marja en ik voelen elkaar perfect aan en Marjan helpt ons enorm met de ontwerpen. We hebben er een heel goed gevoel over en gaan er voor honderd procent voor. Het zou zonde zijn om zo’n bijzonder merk als Hebbeding verloren te laten”, aldus Spaansen over het nieuwe hoofdstuk van Hebbeding in het persbericht.

In het verleden stond Hebbeding bekend als plussize-merk. Hier willen de nieuwe eigenaren verandering in brengen. In het persbericht laten zij weten: “Onze doelstelling is om niet alleen onze oude vertrouwde klanten weer enthousiast te maken voor ons merk, maar ook veel nieuwe klanten aan te trekken. Onze doelgroep zijn vrouwen met karakter in alle maten en van alle leeftijden. Daarom zijn de nieuwe collecties verkrijgbaar vanaf maat 38.”

Nederlands damesmodemerk Hebbeding terug op de markt

Hebbeding werd in 1989 opgericht door Marjan Spaansen. In de hoogtijdagen werd het merk verkocht in ruim 280 winkels in 17 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, de Golfstaten, Australië en Mexico. Hebbeding had ook drie eigen winkels in Alkmaar, Amsterdam en Antwerpen. In 2010 nam Spaansens zoon het stokje over en niet veel later kwam daar mede-eigenaresse Marja Bossen bij. Het drietal besloot in 2014 ten tijde van de economische crisis het merk ‘on hold’ te zetten. De wintercollectie 2014/2015 was na 25 jaar en 50 collecties de laatste collectie die werd uitgeleverd.

De herfst/wintercollectie van Hebbeding is te koop via de webshop van het merk en bij verschillende retailers in Nederland, België en Engeland: Boetyk in Drachten, Ditissut in Hellevoetsluis, Lots of Eve in Zutphen, Ropanita in Klundert, Van Eenige Mode in Zierikzee, Mikaya Fashion in Goes, Lollypop in Coevorden en Artistry Taplow in het Verenigd Koninkrijk. De showroom is gevestigd in Nieuwe Niedorp.

Beeld: Hebbeding

Anca Spaansen
Hebbeding
Marja Bossen
Marjan Spaansen