• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hema-update: Deze maand nog een koper, anders een jaar lang niet de markt op

Hema-update: Deze maand nog een koper, anders een jaar lang niet de markt op

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een belangrijke maand voor Hema: de schuldeisers willen deze maand een overeenkomst sluiten met een van de twee potentiële kopers. Lukt dit niet dan zal Hema sowieso nog een jaar in de handen blijven van de schuldeisers, zo meldt een woordvoerder van Hema tegen Nu.nl.

Op dit moment zijn er nog twee partijen in de race voor Hema: Parcom en Alteri. Mocht er geen overeenstemming worden bereikt met een van de twee, dan zullen de schuldeisers zich richten op de bedrijfsvoering van Hema, aldus de woordvoerder tegen het nieuwsplatform. De schuldeisers werden op 15 juni de economische eigenaren van Hema nadat een lening van 50 miljoen euro niet werd afgelost. Door een overeenkomst met Hema werd besloten dat de schuldeisers de schuld zouden verlagen van 750 miljoen euro naar 300 miljoen euro.

Destijds werd al gemeld dat de schuldeisers niet ‘natuurlijke eigenaren’ zijn van een keten zoals Hema. De schuldeisers zouden zo snel mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar voor Hema. Al snel melden zich meerdere partijen, maar tot een overeenkomst is het tot op heden dus nog niet gekomen.

Alteri
HEMA
Parcom