• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hema start ‘mogelijk in de zomer’ met verkoopproces

Hema start ‘mogelijk in de zomer’ met verkoopproces

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Lion Capital, de eigenaar van Hema, zou mogelijk voorbereidingen treffen om het warenhuis te gaan verkopen. Hierbij zou Lion Capital ‘rond de zomer’ starten met het verkoopproces. Dat melden bronnen aan het FD.

Een bron laat aan de krant weten rond de zomer een request for proposals te verwachten, ofwel een uitnodiging aan zakenbankiers, advocaten en communicatiestrategen om met een transactievoorstel te komen.

In welke vorm dat zal zijn, is overigens nog niet beslist. Lion Capital zou wegens praktische redenen een voorkeur hebben over een onderhandse verkoop, maar een beursgang behoort ook nog tot de mogelijkheden. Vertegenwoordigers van de Amsterdamse beurs lobbyen nu al voor een beursgang. De eigenaar van de warenhuisketen zou 1,4 miljard euro willen ophalen voor de warenhuisketen.

Een derde optie is het aantrekken van nieuwe aandeelhouders, al zou Lion Capital dan wel een deel van zijn belang in het warenhuis verkleinen.

”Lion Capital geeft voorkeur aan onderhandse verkoop”

Een verkoop van de warenhuis staat al langer op de agenda, maar dit zou het beste moment zijn. De resultaten stijgen en in 2019 moet het warenhuis de obligaties herfinancieren. Een beursgang of verkoop zou de beste manier zijn om de schuld in te lossen, stelt een bron aan de krant.

Hema behaalde in 2016 een recordomzet van 1,2 miljard euro aan netto verkoop, wat neerkomt op een groei van 4,7 procent. Hema wist het verlies ook terug te brengen van 72,5 miljoen euro naar 26,2 miljoen in 2016. CEO Tjeerd Jegen benadrukte bij de presentatie van de cijfers dat het het negende kwartaal op rij was met stijgende cijfers.

UPDATE: Arnold Drijver, woordvoerder van Hema, laat in een statement aan FashionUnited weten: "Hema reageert niet op geruchten en/of aannames. Het is bekend dat Hema eigendom is van onze investeerder private equity firma Lion Capital. Het zal dan ook niet verassend zijn dat op enig moment, in lijn met het business model van private equity, Hema verkocht zal worden. De beslissing en timing hiervan is aan onze investeerder."

Beeld: Facebook Hema

HEMA