Ondanks een stijging van de winst en omzet in het eerste kwartaal en een verhoging van de jaarprognose, reageerde Wall Street teleurgesteld op de resultaten van Hansbrands Inc. Aandelen in de Amerikaanse lingeriegroep daalden vorige week met 3 procent na bekendmaking van de resultaten.

Hanesbrands, moederbedrijf van onder andere Hanes, Champion, Maidenform en Playtex, rapporteerde een winststijging met bijna 27 procent naar 52,6 miljoen dollar (48,4 miljoen euro), of 13 cent per aandeel. Zonder de kosten van de acquisitie van Knights Apparel meegerekend, bedroeg de winst zelfs 22 cent per aandeel. Volgens Reuters, hadden analisten echter een gemiddelde winstprognose van 23 cent per aandeel gemaakt.

De groepsomzet steeg in het eerste kwartaal met 14 procent naar 1,21 miljard dollar (1,11 miljard euro). Wederom hadden analisten een gemiddelde verwachting van 1,23 miljard dollar gemaakt. De omzet van lingerie daalde met 4 procent als gevolg van een tijdelijk voorraadvermindering. De omzet van sportkleding steeg daarentegen met 1 procent.

De groep verhoogde de omzetprognose voor het volledige boekjaar na afloop van het kwartaal naar 5,9 miljard tot 5,95 miljard dollar (5,24 miljard tot 5,47 miljard euro). Aanvankelijk verwachtte Hanesbrands een omzet van 5,78 miljard tot 5,83 miljard dollar. Ook de winstverwachtingen werd verhoogd met een gemiddelde van 3 cent per aandeel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN