H&M boekt omzetstijging in mei en Q2

De H&M Group heeft in mei 4 procent meer omgezet dan in mei 2016. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. CEO Karl-Johan Persson laat in het persbericht weten dat de verkopen in de eerste helft van mei 'lastiger' waren wegens marktomstandigheden, dan de tweede helft.

In het tweede kwartaal van 2017, de periode van 1 maart tot 31 mei, is een omzetstijging van 5 procent gerealiseerd in lokale valuta, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Op 31 mei jl. stond de winkelteller van de H&M groep op 4.498. Een jaar eerder, op 31 mei 2016, waren dat er 4.077.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte H&M nog een omzetstijging van 8 procent.

H&M Group heeft acht merken in zijn portfolio, waaronder H&M, COS, & Other Stories en H&M Home. Het nieuwste concept uit de koker is Arket. Op dit moment werkt de groep aan het debuut van het retailconcept, de lancering (online en fysiek) staat gepland voor het najaar. De deuren van eerste winkel op Regent Street in Londen moeten in de herfst openen. Daarna volgen winkels in Convent Garden, Londen, Kopenhagen, Brussel en München.

Arket lichtte afgelopen weken tipjes van de sluier op door beeldmateriaal te plaatsen op de website van het merk en het Instagram-account. Zo was er ook al een parka te zien in een video, een stof met bloemenprint en een houten café-stoel.

A post shared by ARKET (@arketofficial) on

Foto: Courtesy Arket, het nieuwste concept van de H&M Group

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN