• Home
  • Nieuws
  • Business
  • H&M boekt 9 procent omzetstijging in Q3

H&M boekt 9 procent omzetstijging in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hennes & Mauritz AB rapporteerde in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging van 9 procent naar 64.800 miljoen Zweedse kronen (6,271 miljoen euro). De netto omzet steeg met 4 procent naar 55.821 miljoen Zweedse kronen (5,402 miljoen euro).

De Zweedse modegroep zei in een persverklaring dat de aanhoudende aanpassingen die het bedrijf maakt om de grote verschuiving binnen de modebranche het hoofd te bieden, hebben bijgedragen aan de gestaag groeiende omzet en het stijgende marktaandeel in zoveel markten. H&M liet echter ook weten dat de omzet en kostenontwikkeling in een aantal van de belangrijkste markten van de groep, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië en België, in het derde kwartaal zwaar onder druk stond door problemen met de implementatie van een nieuw logistiek systeem afgelopen voorjaar.

H&M werd in 1947 opgericht en voert de merken H&M, COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, & Other Stories, H&M Home, Arket, en Afound. Naast ruim 4.800 winkels in 70 markten, is de groep ook actief in 47 onlinemarkten.

H&M
Hennes Mauritz
Hennes&mauritz ab