• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess ziet winst dalen in derde kwartaal door zaak Europese Commissie

Guess ziet winst dalen in derde kwartaal door zaak Europese Commissie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Guess Inc, zag in het afgelopen kwartaal de omzet oplopen met 10 procent, zo blijkt uit gepubliceerde cijfers van het bedrijf. Het netto GAAP verlies steeg met 370 procent naar 13,4 miljoen dollar (11,78 miljoen euro) mede door een onderzoek van de Europese Commissie en de daarbij behorende boete van rond de 37 miljoen euro.

In Europa steeg de omzet met 19,8 procent bij gelijke wisselkoersen, zo is te lezen in het verslag. In het continent behaalde Guess een omzet van 254 miljoen dollar (223 miljoen euro) in het derde kwartaal. Verkoop bij gelijk aantal winkels steeg 12 procent bij gelijke wisselkoersen.

In Amerika zag het groothandels kanaal een flinke groei van 18 procent bij gelijke wisselkoersen naar 52 miljoen dollar (45,7 miljoen euro). In de retail bleef de omzet nagenoeg gelijk door een stijging van 1 procent naar 186 miljoen dollar (163 miljoen euro). In Azië zag Guess de grootste toename, 22 procent. In het gebied behaalde het Amerikaanse merk een omzet van 89,4 miljoen dollar (78,6 miljoen euro).

Guess, Inc. werkt op dit moment mee aan een onderzoek van de Europese Commissie. Het bedrijf wordt onderzocht omdat het wellicht de Europese regels van eerlijke concurrentie heeft overtreden. De boete kan nog oplopen tot 40,6 miljoen euro.

Guess
Guess Inc
Scroll down to read more