• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess weer winstgevend in Q3

Guess weer winstgevend in Q3

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Hoewel Guess? Inc. de omzetprognose van analisten net niet haalde, noteerde het Amerikaanse modebedrijf in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een nettowinst van 12,4 miljoen dollar (11,3 miljoen euro) vergeleken met een verlies van 13,4 miljoen dollar een jaar geleden, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. De omzet bedroeg 615,9 miljoen dollar (559 miljoen euro), een lichte stijging van 1,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 22 cent, terwijl analisten 18 cent per aandeel hadden geanticipeerd. Ook de operationele winst overtrof de verwachtingen met een stijging van 4 procent.

In een conference call met analisten noemde Guess CEO Carlos E. Alberini de resultaten per regio ‘gemengd’. “Europa had een uitstekend kwartaal met sterke prestaties in alle kanalen (9 procent omzetgroei). Terwijl Noord- en Zuid-Amerika sterke wholesale activiteiten toonde, beleefden we een terugloop van onze retail activiteiten met een lager dan verwachte vergelijkbare omzet. Azië was ook zwakker, en onze licentie-activiteiten presteerden beter dan verwacht,” aldus Alberini.

Het bedrijf heeft op basis van het “gediversifieerde businessmodel” de onderkant van de geprojecteerde winst per aandeel met 0,03 dollar cent verhoogd naar 1,31 tot 1,36 dollar per aandeel.

Guess
Guess Inc
Scroll down to read more