• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess, Inc. schrijft weer zwarte cijfers in H1

Guess, Inc. schrijft weer zwarte cijfers in H1

Door Caitlyn Terra

loading...

Business

Onder de streep staan weer zwarte cijfers bij Guess,Inc. zo blijkt tijdens de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal en het eerste halfjaar. In de eerste zes maanden van dit boekjaar behaalde het bedrijf een netto omzet van 4,3 miljoen dollar (3,6 miljoen dollar).

Dankzij het netto inkomen van 25,5 miljoen dollar (21,8 miljoen euro in het tweede kwartaal, wordt het verlies van 21 miljoen dollar (17,9 miljoen euro) in het eerste kwartaal gecompenseerd in het eerste halfjaar. De gehele omzet voor de eerste zes maanden van het huidige boekjaar nam toe met 14,1 procent naar een bedrag van 1,17 miljard dollar (1 miljard euro). In zowel het tweede kwartaal als het eerste halfjaar nam de omzet in de Amerikaanse retail af, maar zag de groothandel in het gebied wel een stijgende lijn. Bij gelijk aantal winkels ziet de groep wel de omzet stijgen met 3 en 2 procent in het tweede kwartaal en het eerste halfjaar. Europa en Azië blijven in het eerste halfjaar opnieuw de grootste stuwers van de omzetstijging met toenames tussen de 23 en 32,3 procent.

Het feit dat Guess, Inc. weer zwarte cijfers schrijft lijkt een van de tekenen te zijn van de ‘ommekeer’ die het bedrijf aankondigde aan het begin van dit boekjaar. CEO Victor Herrero is dan ook positief in het bericht over de resultaten. Het tweede kwartaal eindigde dan ook met resultaten die boven de verwachtingen van het bedrijf gingen. “Ik ben aangemoedigd door de trend in de Amerikaanse retail waar we opnieuw een kwartaal hadden met positieve omzet bij gelijk aantal winkels,” aldus de topman.

Beeld: Guess website

Guess Inc