• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Groupe Philippe Ginestet onderhandelt over overname Besson

Groupe Philippe Ginestet onderhandelt over overname Besson

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Franse modegroep Vivarte lijkt weer een stap verder in haar herstructureringsproces. De Groupe Philippe Ginestet (GPG), eigenaar van de Franse en Belgische merken Gifi, Tati en Trafic, en Vivarte zijn begonnen met het voeren van onderhandelingen over de overname van dochtermerk Besson Chaussures. Dat laten de bedrijven weten in een persbericht.

De onderhandelingen zouden moeten leiden tot een belang van 49 procent voor GPG in Besson. Naast GPG zou beleggingsmaatschappij Weinberg Capital Partners meerderheidsaandeelhouder worden. “We zijn erg tevreden met dit project, samen met Weinberg Capital Partners, om dit merk met een uniek en krachtig concept over te nemen. Ons doel is om het bedrijf en zijn medewerkers middelen te geven voor zijn ambities en toekomstige ontwikkelingen,” aldus Philippe Ginestet, managing director van GPG, in een verklaring.

Besson Chaussures, dat dit jaar precies twintig jaar onderdeel is van de Vivarte Group, werd begin jaren ‘80 opgericht door de gebroeders Besson. Het schoenenmerk beschikt over ruim 130 winkels wereldwijd en sinds kort een eigen webwinkel. Vorig jaar genereerde Besson een jaaromzet van 264 miljoen euro. Mogelijke koper GPG beschikt al over 727 winkels in Frankrijk en België. Het bedrijf heeft ambitieuze uitbreidingsplannen die de komende jaren moeten leiden tot ruim 1.000 winkels en 10.000 medewerkers.

“We zijn verheugd om deze onderhandelingen te starten met Weinberg Capital Partners, een bedrijf waarin we het volste vertrouwen hebben dat het Besson mogelijk maakt zijn ontwikkeling voort te zetten op het hoogtepunt van groeipotentieel,” zegt Patrick Puy, voorzitter Vivarte Group.

De Vivarte Group bevindt zich in een financiële crisis en is daarom bezig met een flinke reorganisatie. De modegroep verkocht eerder al de merken Kookai, Pataugas en Merkal. Vorige maand bereikte het bedrijf een overeenkomst over de verkoop van het label Naf Naf aan een consortium geleid door het Chinese bedrijf La Chapelle & Co.

Besson
Groupe Philippe Ginestet
vivarte group