• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Groep Alain Broekaert (GAB) neemt Franse tak Scotch & Soda over

Groep Alain Broekaert (GAB) neemt Franse tak Scotch & Soda over

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Scotch & Soda in London (Covent Garden). Foto: Scotch & Soda

Groep Alain Broekaert (GAB) neemt Scotch & Soda Retail SAS over. Hiermee krijgt het de detailhandelsactiviteiten in Frankrijk in handen waardoor én blijven de banen in de Franse winkels behouden, zo blijkt uit een persbericht.

GAB krijgt door de overname 100 procent Scotch & Soda Retail SAS in handen. De overname is een logische stap voor modedistributeur GAB. Het bedrijf is namelijk de oprichter geweest van Scotch & Soda Belgium waardoor het al eigenaar is van 25 winkels van het merk in België en Luxemburg. Met de overname van de Franse tak krijgt GAB 26 winkels, 69 shop-in-shops, 10 shopcorners en vier franchisewinkels in handen.

Alle werknemers in de Franse tak van Scotch & Soda behouden hun baan. Het betreft alleen een wijziging van de eigenaar van de entiteit. Alle werknemers behouden hierdoor hun arbeidsvoorwaarden en voordelen.

Alain Broekaert, oprichter van GAB en Scotch & Soda Belgium, in het persbericht: “Met onze langdurige betrokkenheid bij het merk Scotch & Soda en onze ervaring in de internationalisering van het bedrijf, zijn we uitstekend gepositioneerd om strategische richting te geven aan het merk en verdere groei te stimuleren.”

Modedistributeur GAB neemt Franse tak Scotch & Soda over

De Nederlandse entiteiten van Scotch & Soda werden eerder dit jaar failliet verklaard. De buitenlandse entiteiten vielen niet onder het faillissement. Scotch & Soda meldde destijds dat de keten last had van ‘ernstige cashflowproblemen’ door de lockdowns tijdens de coronacrisis gevolgd door de energiecrisis en hoge inflatie. Een week na het faillissement werd Scotch & Soda gered door Amerikaans investeringsbedrijf Bluestar Alliance. Op het moment van de overname was nog niet duidelijk in welke landen Scotch & Soda actief zou blijven. Bluestar meldde vorige week nog dat het de activiteiten van het merk in de Verenigde Staten voortzet.

Lees ook:
Groep Alain Broekaert (GAB): De atypische Belgische modedistributeur richt pijlen op de Nederlandse markt
GAB
Groep Alain Broekaert
Scotch & Soda