• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Goed boekjaar voor JD Sports

Goed boekjaar voor JD Sports

Door Marije Bette

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Britse winkelketen JD Sports, sinds vorige maand eigenaar van Perry Sport en Aktiesport, heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf noteerde in zijn gebroken boekjaar eindigend in januari een omzetstijging van 20 procent tot ruim 1,8 miljard pond (2,26 miljard euro).

De omzet in winkels die langer dan een jaar open zijn steeg met bijna 12 procent. De winst voor belasting steeg met 45 procent en kwam uit op 131 miljoen pond (164,5 miljoen euro). Dat blijkt uit cijfers die JD Sports vandaag publiceerde. De winkelketen spreekt zelf van ‘sterke resultaten’.

Eerder dit jaar kocht JD Sports Perry Sport en Aktiesport voor 26,5 miljoen euro. Beide winkelketens vielen eerder onder United Sports Group, dat begin dit jaar failliet ging. Onlangs werd bekend dat, ondanks de overname, slechts 60 winkels van Perry Sport en Aktiesport blijven bestaan. Voor het faillissement telden Perry Sport en Aktiesport 187 filialen. Bij het faillissement werd al duidelijk dat van 55 vestigingen het huurcontract niet zou worden verlengd. Van de overige 132 winkels zou per winkel worden beslist of deze een doorstart zou maken. Het lijkt erop dat dit er dertig per winkelketen worden.

Het Britse JD Sports, dat onderdeel is van Pentland Group PLC, werd in 1981 opgericht en is actief met winkelformules in sportkleding, schoenen en outdoor-artikelen. De winkelketen telt momenteel meer dan 800 winkels in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Spanje, Ierland, Italië en Duitsland.

Aktiesport
JD
Pentland Brands
Perry
SPORT
sports