Rocket Internet en AB Kinnevik, aandeelhouders van Global Fashion Group (GFG), zijn van plan de Indiase mode e-tailer Jabong te verkopen. GFG, eigenaar van de online retailer, praat met mobiel platform Paytm over een eventuele overname. Dat meldt nieuwssite Live Mint.

AB Kinnevik, GFG´s grootste aandeelhouder, speelt een doorslaggevende rol in het verkoopproces en probeert ook andere potentiële kopers van Jabong te vinden. Kinnevik, dat meer dan 25 procent van GFG bezit, onderhandelt ook namens Rocket Internet. Die laatste heeft een aandeel van 21,7 procent in GFG. Volgens Live Mint melden bronnen dicht bij de zaak dat het bedrijf zijn aandeel in de verlieslijdende online moderetailer nog vóór zijn geplande beursgang verkocht wil hebben.

De onderhandelingen zijn nog in een vroeg stadium en worden geleid door AB Kinnivik´s vermogensbeheerder Akhil Chainwala. Volgens Live Mint ligt de waarde van Jabong tussen de 500 miljoen en 800 miljoen dollar. Tot begin vorig jaar haalde Jabong een hogere omzet dan concurrent Myntra, maar door grotere investeringen bij dat bedrijf verloor Jabong in de afgelopen vijftien maanden marktaandeel. De verkoop van Jabong is één van de grootste deals in de Indiase online mode-industrie sinds de overname van Myntra in 2014.

Eind 2014 was online marktplaats Amazon India al in gesprek met Jabong over een eventuele uitkoop. De deal ging uiteindelijk niet door, omdat Jabong een bedrag van 1,2 miljard dollar vroeg. In september van dat jaar fuseerde Rocket Internet Jabong met vier andere online moderetailers in Latijns-Amerika, Rusland, het Midden-Oosten en Australië om GFG op te richten. De geschatte waarde daarvan is 3,5 miljard dollar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN