• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerry Weber schrapt banen

Gerry Weber schrapt banen

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een half jaar na zijn aantreden heeft CEO Ralf Weber een maatregel aangekondigd waar hij zich niet populair mee gaat maken bij de werknemers. Tegen het tijdschrift Manager Magazin heeft hij gezegd dat er arbeidsplaatsen komen te vervallen. Modemerk Gerry Weber zal een aantal aflopende contracten niet verlengen en een vacaturestop inlassen. In totaal werken bij Gerry Weber momenteel 7000 medewerkers.

In maart dit jaar rapporteerde het Duitse modemerk nog een kleine omzetpuls. Maar volgens Weber heeft de prijzenoorlog in de modebranche toch flinke gevolgen voor het bedrijf. Ook kampt Gerry Weber met een gebrek aan klanten. Daarom is het volgens Weber noodzakelijk om werknemers te laten gaan. Om wat voor functies het gaat, is niet bekend.

Gerry Weber was juist bezig met een flinke expansie, maar die plannen zijn even in de koelkast gezet. Het merk hoopt wel dat de overname van Hallhuber - met de labels Hallhuber en Hallhuber Donna - zijn vruchten gaat afwerpen. In december vorig jaar nam Gerry Weber het bedrijf over, omdat de merken de labels van Gerry Weber - Gerry Weber en Taifun, gericht op dames van 35 jaar en ouder - goed zouden aanvullen.

Gerry Weber reorganiseert

Ralf Weber staat sinds eind februari aan het roer van Gerry Weber. Hij volgde Gerhard Weber, de oprichter van het modebedrijf, op. "Het is een groot genoegen om de taak van CEO van Gerry Weber op me te nemen. Ik kijk er naar uit om het merk, samen met mijn collega-bestuursleden, te laten groeien," zei Ralf Weber op zijn eerste dag als CEO van het damesmodemerk.

In het eerste kwartaal van 2015 boekte het Duitse bedrijf een omzetgroei van 1,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten bedroegen 192,4 miljoen euro.

Gerry Weber
ralf weber