• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerard Darel voor 40 miljoen euro overgenomen door oprichters

Gerard Darel voor 40 miljoen euro overgenomen door oprichters

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Frans damesmodemerk Gerard Darel, dat afgelopen zomer onder curatele werd geplaatst door de Parijse rechtbank, wordt voor 40 miljoen euro overgenomen door de oprichtersfamilie. Dat meldt Frans online dagblad La Tribune.

De Gerbi familie, die het luxelabel in 1971 oprichtte en acht jaar geleden voor 300 miljoen euro verkocht aan het Britse investeringsfonds Advent, is van plan verder te gaan met 630 van de in totaal 760 medewerkers in Frankrijk. De familie betaalt 40 miljoen euro voor het merk, dat jaarlijks een omzet van 200 miljoen euro boekt. Concurrentie en slechte resultaten zorgden er de laatste tijd echter voor dat Gerard Darel zijn schulden niet op tijd terug kon afbetalen. Dat leidde ertoe dat het merk op 15 juni onder curatele werd geplaatst.

Sandrine Lilienfeld, sinds 2013 algemeen directeur van Gerard Darel, heeft in een brief aan de medewerkers aangekondigd het bedrijf per direct te verlaten.

Vorige maand stonden nog vier potentiële kopers in de rij voor Gerard Darel. Toen was het Amerikaanse investeringsfonds KKR, eigenaar van modemerken Sandro, Maje en Claudie Pierlot, de meest waarschijnlijke kandidaat. De Parijse rechtbank heeft echter gekozen voor de Gerbi familie, omdat die doorgaat met het grootste aantal werknemers.

Gerard Darel telt momenteel 300 eigen winkels wereldwijd, waarvan de helft in Frankrijk. Het merk heeft in totaal 1100 mensen in dienst. In Nederland heeft Gerard Darel geen eigen winkels. De collecties worden hier verkocht bij onder andere De Bijenkorf.

Gerard Darel
Overname
Scroll down to read more