• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerard Darel trekt vier potentiële kopers

Gerard Darel trekt vier potentiële kopers

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vier kopers strijden om het Franse damesmodemerk Gerard Darel, dat in juni van dit jaar door de rechtbank onder curatele werd geplaatst. De gegadigden moeten hun bod op 23 september geplaatst hebben.

Het in 1971 opgerichte modemerk Gerard Darel, dat in Frankrijk ongeveer 800 werknemers in dienst heeft, werd op 15 juni onder toezicht geplaatst en kreeg uitstel van betaling voor vier maanden. Concurrentie en slechte resultaten zorgden ervoor dat Gerard Darel zijn schulden niet op tijd terug kon betalen. Een mislukte poging tot overeenstemming met de debiteuren leidde ertoe dat het merk onder curatele werd geplaatst, met naar schatting een schuld van 100 miljoen euro.

De potentiële kopers moeten volgende week hun bod uitbrengen en de hoorzitting in de Parijse rechtbank vindt plaats op 28 september. Volgens de Franse krant ´Le Figaro´ zijn niet alleen investeringsfondsen KKR, Naxicap en Chenavari geïnteresseerd in het modemerk, maar wil de familie Gerbi, die Gerard Darel heeft opgericht, het bedrijf ook overnemen. Het personeel zal bij ieder van de geïnteresseerden flink worden ingekrimpt. Waar Naxicap nog 676 werknemers vasthoudt, laat Chenavari er maar 569 over. Naar verluidt is het Amerikaanse KKR de meest waarschijnlijke kandidaat voor de overname.

In 2008 nam het Britse investeringsfonds Advent 90 procent van Gerard Darel´s aandelen over. De rest is in handen van de Gerbi familie. Sinds de komst van Advent, heeft Gerard Darel 300 winkels geopend in Frankrijk en daarbuiten, die hebben geleid tot een omzet van 200 miljoen euro.

curatele
Gerard Darel
Overname