Het Franse modemerk Gerard Darel heeft van de Franse rechtbank een uitstel van betaling gekregen van vier maanden, meldt het AFP. Binnen deze periode bestaat de mogelijkheid van een overname door nieuwe investeerders.

Gerard Darel had de uitstel van betaling zelf aangevraagd na onenigheid met zijn crediteuren. Het merk was sinds 2008 eigendom van investeringsfirma Advent, die het toen naar schatting voor 300 miljoen euro overnam. Het label kampte al maanden met financiële problemen.

Advent heeft volgens het AFP zo’n 100 miljoen euro geïnvesteerd in het merk sinds de overname. In 2013 werd een nieuw managementteam geïnstalleerd onder leiding van Sandrine Lilienfeld. Sinds vorig jaar lag de nadruk op uitbreiding in het buitenland en de verdere ontwikkeling van high-end accessoires. Het merk genereert op jaarbasis een omzet van ongeveer 200 miljoen euro en heeft mondiaal zo’n 300 winkels, waarvan de helft in Frankrijk.

Volgens de Franse krant Les Echos zouden de merken IKKS, Sandro-Maje en investeerder Borletti mogelijke investeerders zijn in Darel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN