• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geen rol meer voor aandeelhouders bij doorstart McGregor

Geen rol meer voor aandeelhouders bij doorstart McGregor

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De twee mede-oprichters en vier aandeelhouders van McGregor spelen bij een eventuele doorstart van het modemerk geen rol meer. Ze wilden de plannen van de nieuwe McGregor-topman Armin Brogers niet financieren, waardoor McGregor Fashion Group in de problemen kwam. Dat stelt mede-oprichter en aandeelhouder Jeroen Schothorst tegenover NRC.

McGregor vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan, slechts vijf weken na het aantreden van de nieuwe topman Armin Broger. Broger volgde Schothorst op, nadat die in april opstapte bij McGregor Fashion Group.

Schothorst was niet vertrokken als hij had voorzien dat McGregor Fashion Group zo snel na zijn vertrek uitstel van betaling moest aanvragen, zo zegt hij tegen NRC. Volgens de voormalig topman waren de reorganisatieplannen van Broger ‘uitstekend’, maar konden de vier aandeelhouders, naast Schothorst ook mede-oprichter Ben Kolff, zakenbank NIBC en Marcel Boekhoorn, het niet eens worden over de financiële randvoorwaarden.

Waarom de aandeelhouders Broger’s plannen niet willen financieren, wil Schothorst niet zeggen. Wel laat hij tegenover de krant weten dat zij bij een eventuele doorstart van McGregor geen rol meer zullen spelen.

Volgens bewindvoerder Marcel van Zanten is een faillissement niet aan de orde bij McGregor. Inmiddels zouden zich tientallen potentiële kopers hebben gemeld bij McGregor Fashion Group. Voorlopig blijft de toekomst van de 1.200 medewerkers en de 150 winkels nog onzeker.

Beeld: McGregor Facebook

McGregor
McGregor Fashion Group