Het faillissement voor warenhuisconcern Sears Holdings Corporation leek nabij, maar is van de baan. Robert Drain, de rechter belast met de beslissing over de toekomst van de Amerikaanse warenhuisketen, heeft vorige week donderdag het reddingsplan van president en Sears investeerder Edward Lampert goedgekeurd.

De uitspraak van de rechter voorkomt niet alleen faillissement van de retailgroep maar ook het sluiten van meer dan 400 winkels en het verlies van 45.000 banen.

Het bedrijf vroeg in oktober 2018 een Chapter 11-procedure aan, wat enigszins gelijk is aan ‘uitstel van betaling’ in Nederland. In januari bereikte de president van Sears een overeenkomst met beheerders van insolventie en kredietverstrekkers van de groep om het bedrijf terug te kopen via het investeringsfonds ESL Investments voor bijna 5,2 miljard dollar (omgerekend 4,6 miljard euro). Het bod kreeg geen steun van bankiers. Volgens Bloomberg zijn na het afwijzen van het bod verschillende bedrijven gespecialiseerd in het liquideren van bedrijven aangerukt.

De 125-jarige retailer had in oktober een schuld van 11,34 miljard dollar (omgerekend 9,88 miljard euro). Sears Canada sloot op 15 januari 2018 al de laatste deuren nadat de tak failliet was gegaan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN