Financière Immobilière Bordelaise neemt 22 winkels over van Galeries Lafayette. De winkelketen doet hiermee bijna de helft van alle winkels in Frankrijk van de hand en gaat over op het franchisemodel.

“Sinds 2014 hebben we een aantal belangrijke strategische zetten gemaakt gebaseerd op onze drie belangrijkste pijlers - digitalisering, internationalisering en de vernieuwing van het netwerk,” aldus Nicolas Houzé, CEO van Galeries Lafayette in een statement tegen WWD. Al eerder werd bekend gemaakt dat het bedrijf op zoek was naar manieren om de warenhuizen toekomstbestendig te maken voor het digitale tijdperk. Volgens WWD wil Houzé het bedrijf ombouwen tot een ‘omnichannel retail leider met een Franse achtergrond'.

Hoeveel geld precies omging in de verkoop van de panden is niet bekend. Financière Immobilière Bordelaise is een investeringsmaatschappij op het gebied van retail vastgoed, hotels en wijn. Alle werknemers in de overgenomen panden behouden hun baan, aldus een statement van de investeringsmaatschappij. Na de verkoop, die halverwege 2018 afgerond wordt, heeft Galeries Lafayette 28 winkels in eigen beheer en 27 via franchisenemers. Eerder dit jaar maakte het Franse bedrijf bekend een winkel te openen in Luxemburg aankomend jaar. Ook heeft de warenhuisketen de pijlen gericht op China en het Midden-Oosten en heeft het de wens uitgesproken binnen vijf jaar 20 winkels te willen buiten de thuismarkt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN