• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Galeria Karstadt Kaufhof sluit 16 van zijn 92 warenhuizen

Galeria Karstadt Kaufhof sluit 16 van zijn 92 warenhuizen

Door DPA

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Galeria Karstadt Kaufhof GmbH

Galeria Karstadt Kaufhof sluit 16 van de 92 winkels. Dit vernam Deutsche Presse-Agentur vrijdag van bronnen binnen het bedrijf. Curator Stefan Denkhaus maakt zaterdag de details bekend over de getroffen locaties.

Ongeveer 11.400 medewerkers (van de circa 12.800) zullen hun baan behouden, zo wordt verteld. Denkhaus kondigde onlangs aan dat de helft van de 900 banen op het hoofdkantoor in Essen zou worden geschrapt.

Insolventieplan voor wisseling van eigenaar wordt eind april gepresenteerd

Het warenhuisconcern vroeg begin januari een insolventie aan, wat de derde insolventie in drieënhalf jaar markeert. Op dat moment noemde Galeria-baas Olivier Van den Bossche de insolventies van de Signa Group, voorheen eigendom van René Benko, als een van de redenen voor de moeilijke situatie. Hun verstoring had een onmiddellijk effect: Fondsen die beloofd waren voor de reorganisatie van de warenhuisketen in de loop van Benko's laatste faillissement kwamen er niet meer.

Van den Bossche en Denkhaus kondigden in januari aan dat hun doelen waren om een nieuwe eigenaar te vinden en Galeria te behouden. Naar eigen zeggen onderhandelde het bedrijf vervolgens met verschillende potentiële investeerders. Sinds begin april is bekend dat een consortium bestaande uit de Amerikaanse investeringsmaatschappij NRDC en het bedrijf BB Kapital SA van ondernemer Bernd Beetz de warenhuisketen wil overnemen.

Insolventiebeheerder Denkhaus wil het insolventieplan voor de eigendomsoverdracht eind april presenteren. De schuldeisers komen op 28 mei bijeen in de Messe Essen om over het plan te stemmen. Het plan wordt alleen juridisch bindend als de vergadering van schuldeisers het goedkeurt en het vervolgens wordt bevestigd door de rechtbank. Denkhaus wil het bedrijf eind juli overdragen aan de nieuwe eigenaren.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited DE. Vertaling en bewerking door Sylvana Lijbaart.

Galeria Karstadt Kaufhof