• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Galeria Karstadt Kaufhof: Rechtbank beëindigt insolventieprocedure

Galeria Karstadt Kaufhof: Rechtbank beëindigt insolventieprocedure

Door DPA

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Galeria-filiaal in Frankfurt | Beeld: FashionUnited

Er komt vandaag een einde aan de insolventieprocedure van Galeria Karstadt Kaufhof.

Het is het resultaat van een beslissing van de districtierechtbank van Essen. De procedure wordt beëindigd, nadat de bevestiging van het insolventieplan juridisch bindend is geworden, aldus de rechtbank. Eerder berichtte het tijdschrift ‘Wirtschaftswoche’ hierover.

Eind vorig jaar moest het laatste grote Duitse warenhuisconcern opnieuw redding zoeken in een beschermingsprocedure. Het herstructureringsplan, dat nu juridisch bindend is geworden, zorgt ervoor dat 47 van de 129 resterende winkels sluiten.

De schuldeisers zien ook af van een groot deel van het geld dat het warenhuisconcern hen nog schuldig is. Volgens eerdere informatie moeten leveranciers, verhuurders en andere schuldeisers ruim 1,3 miljard euro inleveren.

Ondanks de grote financiële verliezen hadden de schuldeisers weinig andere keuze dan het plan goed te keuren tijdens een vergadering eind maart. Als ze het insolventieplan hadden verworpen, hadden ze waarschijnlijk niets van hun geld teruggezien.

“Het herstructureringsplan en daarmee het concept van ‘de warenhuizen van de toekomst’ geven Galeria Karstadt Kaufhof de beste kans om weer succesvol te worden", zei Arndt Geiwitz, chief restructuring officer, tijdens de vergadering eind maart.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.DE. Vertaling en bewerking door Sylvana Lijbaart.

Galeria Karstadt Kaufhof