De fusie tussen de twee Duitse warenhuisbedrijven Karstadt en Galeria Kaufhof is rond. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung donderdag op basis van stukken over de overname. Daaruit blijkt volgens de krant dat de fusie gepaard gaat met het wegvallen van 5.000 banen.

Het samengaan van de twee bedrijven zat er al langer aan te komen, maar nu hebben de banken een doorslaggevende goedkeuring gegeven, schrijft de Süddeutsche Zeitung. De eigenaar van Karstadt, de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding, krijgt een meerderheidsbelang van 50,01 procent in de joint venture. Volgens insiders wordt de overeenkomst tussen Signa Holding en de Canadese Galeria Kaufhof-eigenaar Hudson’s Bay Company (HBC) op 15 september getekend, aldus de krant.

Van de in totaal 20.000 banen bij Galeria Kaufhof komen er na de fusie 5.000 te vervallen. Er wordt gewerkt aan een sociaal plan, zo meldt de Süddeutsche Zeitung.

Volgens DPA verwees een woordvoerder van de Canadese Kaufhof-eigenaar HBC alleen naar eerdere verklaringen van de groep, volgens welke beide partijen in gesprek zijn. Een Karstadt-woordvoerder wilde geen commentaar geven; de eigenaar Signa kon door DPA niet worden bereikt.

Bij de fusie worden Karstadt en Galeria Kaufhof samen het op één na grootste warenhuisbedrijf van Europa, na het Spaanse El Corte Inglés.

Volgens de Süddeutsche Zeitung leed Galeria Kaufhof sinds de overname door HBC, dat sinds vorig jaar actief is in Nederland, steeds grotere verliezen. De banken zouden het vertrouwen in HBC hebben verloren, maar werden het uiteindelijk eens over een meerderheidsbelang ten gunste van Signa.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN