• Home
  • Nieuws
  • Business
  • French Connection schrijft weer zwarte cijfers, overname blijft optie

French Connection schrijft weer zwarte cijfers, overname blijft optie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

De verwachting van French Connection Group Plc is uitgekomen: het bedrijf is aan het einde van het boekjaar 2018 weer winstgevend. Afgelopen jaar september voorspelde het bedrijf, dat al enkele jaren kampt met dalende omzetten en verlies, dat het aan het einde van het boekjaar weer zwarte cijfers zou schrijven. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat de groep dit net gered heeft met de onderliggende bedrijfswinst.

De bedrijfswinst van French Connection Group Plc komt neer op een ton. Een jaar geleden leed het bedrijf nog een operationeel verlies van 2,1 miljoen pond (2,4 miljoen euro). De omzet in de groothandel steeg in het financiële jaar met 10,3 procent. De like-for-like verkoop daalde wel met 6,8 procent door de moeilijke marktomstandigheden in Groot-Brittannië. De omzet van de groep komt neer op 135,3 miljoen pond (156,8 miljoen euro) door een stijging van 0,2 procent.

Zwarte cijfers voor French Connection Group Pc in boekjaar 2018

“We hebben nog steeds een weg te gaan voordat het bedrijf op een geschikt niveau van winstgevendheid is, maar ik geloof dat we goede vooruitgang hebben geboekt en dit ook zullen blijven doen,” aldus Stephan Marks, CEO, in de voorlopige cijfers. “Ook al is het nog vroeg in het nieuwe financiële jaar, ik geloof dat we een goede positie hebben en verdere vooruitgang zullen boeken.”

French Connection Group Plc meldt in het statement dat de groep nog steeds gesprekken voert over een mogelijke overname. Afgelopen oktober werd al gesuggereerd dat het bedrijf strategische opties overwoog, dit werd later bevestigd door de groep zelf. “We zijn gesprekken over een overname gestart met diverse geïnteresseerde partijen, naast gesprekken met partijen die geïnteresseerd zijn in de plannen van de groep. Deze gesprekken zijn gaande met een aantal bedrijven. We verwachten deze strategische review af te ronden in de eerste helft van 2019 en zullen verdere aankondigingen doen wanneer dit passend is,” aldus Marks in het document.

Beeld: French Connection website

French Connection
French Connection Group PLC
Scroll down to read more