• Home
  • Nieuws
  • Business
  • French Connection ondanks dalende omzet ‘op weg verwachting waar te maken’

French Connection ondanks dalende omzet ‘op weg verwachting waar te maken’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

French Connection Group Plc zag in het eerste halfjaar de omzet afnemen met 12,2 procent naar 51 miljoen pond (57,4 miljoen euro). Ondanks deze daling blijft CEO Stephan Marks positief over het pad van het merk, zo blijkt uit het financiële verslag van het bedrijf.

De daling in de omzet wordt volgens het bedrijf veroorzaakt door de reductie in het winkel portfolio en de verandering in timing van wholesale leveringen. In de wholesale nam de omzet met 11,7 procent af en in de retail was dit een percentage van 12,8 procent, zo blijkt uit het verslag. Aan het einde van de eerste zes maanden van het financiële boekjaar had French Connection Group Plc een operationeel verlies geleden van 3,7 miljoen pond (4,1 miljoen euro).

“Ik ben blij dat de veranderingen die we hebben aangebracht de afgelopen jaren ons verder blijven brengen,” aldus Marks in het verslag. “Het is geen geheim dat vooruitgang niet werd geholpen door de handel omstandigheden in Groot-Brittannië, desalniettemin zijn onze retail resultaten sterk, de wholesale business is krachtig en we blijven stabiele resultaten boeken bij onze licentie business. De orderboeken voor het tweede halfjaar laten een duidelijke verwachting zien, maar het lijkt erop dat de omstandigheden in de retail uitdagend blijven. Onderstreept door de resultaten van het eerste halfjaar zijn we goed op pad om onze verwachtingen voor het hele financiële jaar waar te maken.”

French Connection
French Connection Group PLC