• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Franse stoffenketen Mondial Tissus neemt Belgische winkels en webshop Mondial Textiles over

Franse stoffenketen Mondial Tissus neemt Belgische winkels en webshop Mondial Textiles over

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Mondial Tissus, via King George

De Franse stoffen- en fourniturenwinkel Mondial Tissus neemt het Belgische Mondial Textiles over. Daarmee zet de Franse keten voor het eerst voet aan de grond in België, zo blijkt uit een persbericht van het bedrijf.

Mondial Tissus wordt eigenaar van alle acht Mondial Textiles-winkels in Wallonië en de webwinkel. In de winkels zal in de kern niet veel veranderen: deze blijven stoffen en fournituren verkopen, en ook het huidige personeel kan aanblijven. Online zullen klanten vooral meer aanbod, meer instructiefilmpjes en meer inspiratiemateriaal kunnen vinden, zo stelt een bericht op de website van Mondial Tissus.

Met de overname hoopt Mondial Tissus ‘een nieuwe klantengroep aan te spreken en zo onze internationale positie te versterken’, aldus Bernard Cerqui, CEO van Mondial Tissus, in het persbericht. “De keuze voor België was eigenlijk evident. Dit enerzijds door haar geografische ligging en gelijklopende culturele waarden en anderzijds door haar enorme creatieve potentieel. We zijn benieuwd om deze markt van dichterbij te leren kennen en ons productgamma hier verder op af te stemmen!”

De winkels die Mondial Tissus overneemt liggen in Aarlen, Eigenbrakel, Gosselies, Luik, Marche-en-Famenne, Bergen, Namen en Waver. Naast de acht winkels in Wallonië en de webshop moeten er in de toekomst nog winkels komen in Vlaanderen en Brussel, zo stelt het persbericht. Mondial Tissus is in Duitsland ook al actief met een winkel en webshop, en met een webshop in Spanje.

Mondial Textiles
Mondial Tissus