• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FNG Group bijna helemaal in handen van R&S Retail

FNG Group bijna helemaal in handen van R&S Retail

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Na het ruilbod heeft R&S Retail 99,1 procent van alle aandelen van het Belgische FNG Group in handen. Om ook de overige aandelen te verwerven zal het bedrijf een uitkoopbod doen. Dat heeft R&S bekendgemaakt.

Van 29 augustus tot 16 september loopt de aanvaardingsperiode op het nieuwe bod. “Het uitkoopbod strekt zich uit tot alle FNG-aandelen, die nog niet in het bezit zijn van R&S of de met R&S verbonden personen, met name in totaal 5.279 FNG aandelen. Voor elk aandeel van FNG worden 17,2 nieuwe aandelen geboden,” zegt R&S Retail in een persbericht.

R&S Retail aasde al langer op FNG en deed eerder een openbaar en vrijwillig ruilbod op alle aandelen van de Belgische groep. In juli deed het bedrijf van Rens van der Schoor een officieel ruilbod, dat op 19 augustus afliep. Aandeelhouders van FNG Group konden hun aandelen inruilen voor R&S Retail-aandelen.

R&S krijgt 99,1 procent van FNG-aandelen in handen

In maart werd bekend dat R&S Retail Group het Belgische FNG wilde overnemen. Dat bericht kwam nadat de bedrijven in januari 2016 al lieten weten de krachten te bundelen en intensiever samen te werken. De strategie van de R&S Retail Group is gericht op het verwerven van retail- en fashionketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen. Daarbij staat een goed portfolio voorop. “Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retail-wereld is het cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken enerzijds, zodat je flexibel kan inspelen in een snel veranderende markt, en schaal anderzijds, dit om maximaal van schaalvoordelen te kunnen genieten," zei R&S-directeur Rens van de Schoor eerder.

Een van de bedrijven die mogelijk nog op het wensenlijstje van R&S staat is het failliete MS Mode. Bronnen rond de overname zeiden eerder tegen NRC dat FNG Group en R&S mogelijk het bedrijf overnemen. Curator van MS Mode Cees de Jong bevestigde aan NRC dat FNG interesse heeft getoond en hij verwacht ook dat het bedrijf een bod gaat doen op MS Mode. Directeur Rens van de Schoor wilde niet ingaan op de geruchten, maar liet alleen weten MS Mode een ‘mooi bedrijf’ te vinden.

Sinds januari 2016 is R&S Retail Group eigenaar van Miss Etam , die meer dan 100 verkooppunten en 800 medewerkers heeft. FNG Group heeft meer dan 1.800 medewerkers, 365 verkooppunten en meer dan 1.500 multi brand stores. FNG is eigenaar van modewinkelketens als Claudia Sträter, Expresso, CKS en Fred & Ginger en Steps. Gezamenlijk hebben R&S en FNG een jaaromzet van ongeveer 350 miljoen euro en ruim 2.500 medewerkers.

Beeld: FNG Group

FNG Group
R&S retail