• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Europees Parlementslid wil met Intergroup meer Europese aandacht voor modesector

Europees Parlementslid wil met Intergroup meer Europese aandacht voor modesector

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Europees Parlementslid Hilde Vautmans en Evi Robert, vierde op de Europese lijst voor Open Vld, willen een Intergroup for Fashion oprichten in het Europees Parlement. Dit meldt Vautmans in een persbericht.

“De modesector is een van de dragende pilaren van onze Europese economie en cultuur maar wordt vandaag inderdaad geconfronteerd met heel wat uitdagingen,” aldus Vautmans in het bericht. “Deze uitdagingen zijn vaak niet gekend bij de beleidsmakers en omgekeerd vindt de sector niet altijd de weg naar Europa. De Intergroup for Fashion wordt een platform waar mode en beleid elkaar vinden met als doel de Europese mode-industrie competitief te houden." Zo noemt het bericht onder andere het bestrijden van handel in namaakgoederen, verbeteren van toegang tot andere markten wereldwijd en het ondersteunen van start-ups en ‘fair and green fashion’ als zaken waarbij Europa een rol speelt.

Aankomende 23 mei vinden de Europese verkiezingen plaats. Eerder riep Ecommerce Europe op om vaart te zetten achter een interne Europese digitale markt. De organisatie kaartte bij de oproep ook aan dat dit nodig is om te concurreren met andere werelddelen.

Beeld: via Pexels

Europees Parlement
europese verkiezingen