• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Europees Parlement stemt voor wetgeving verplichte due diligence

Europees Parlement stemt voor wetgeving verplichte due diligence

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een meerderheid van de leden van het Europees Parlement hebben voor wetgeving gestemd die bedrijven verantwoordelijk houdt hun gehele toeleveringsketen. Deze wetgeving heeft betrekking op mensenrechten, het milieu en goed bestuur, zo is te lezen in een persbericht van het Europees Parlement.

Naast de verantwoordelijkheid die bedrijven zullen dragen voor alle praktijken in de toeleveringsketen, moet de Europese wetgeving er ook voor zorgen dat slachtoffers juridische bijstand kunnen krijgen. Een voorstel voor de wet zal later dit jaar gepresenteerd worden. De wet moet niet alleen gelden voor Europese bedrijven, maar ook voor bedrijven buiten de EU die willen gaan handelen op de Europese markt.

De bindende wetgeving verplicht bedrijven om hun toeleveringsketen te onderzoeken en problemen te identificeren en aan te pakken. De leden van het Europees Parlement geven aan dat due diligence een eerste preventief instrument is voor bedrijven dat er voor zorgt dat ze maatregelen treffen die in verhouding zijn met de impact van hun bedrijf.

Due Diligence
Europees Parlement
Wetgeving