• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Euratex roept op Europese productie weer aan te zwengelen

Euratex roept op Europese productie weer aan te zwengelen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vlag van de Europese Unie. Credits: via Unsplash

‘Herlanceer de Europese industrie en verzeker dat deze concurrerend blijft de komende decennia', zo klinkt de oproep van Euratex en CIE. De twee organisaties roepen de EU Presidency op de maakindustrie en productiecapaciteit terug te brengen naar Europa.

Uitleg
‘EU Presidency’ slaat op het presidentschap van de raad van de Europese Unie. Dit presidentschap wisselt elke zes maanden tussen de landen die lid zijn van de Europese Unie. Van juli tot en met december 2023 is Spanje de voorzitter. België zal het land opvolgen.

Om dit teweeg te brengen, stellen Euratex en CIE een nieuwe concurrerende strategie voor waarbij handel, energie, staatssteun en duurzaamheidsbeleid samenkomt in één gezamenlijke aanpak. De twee partijen geven aan dat de afgelopen jaren juist doelen zijn gesteld die elkaar in de weg zitten en tegenspreken. Dit zou op zijn beurt kunnen leiden tot een de-industrialisatie van Europa waardoor de landen in de Europese Unie afhankelijke worden van imports uit andere landen.

Euratex en CIE komen beide op voor de Europese textielindustrie. De partijen benadrukken dan ook hoe belangrijk het is dat Europa de productiecapaciteit voor textiel van hoge kwaliteit, met een hoge technologisch innovatie en verbeterde duurzaamheid behoudt. In de Europese textielindustrie werken zo’n 1,3 miljoen mensen, aldus het persbericht van Euratex en CIE.

Euratex