• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Etam Groep mikte al op overname

Etam Groep mikte al op overname

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Etam Groep heeft in de afgelopen tijd met verschillende partijen gesproken over een mogelijke overname. Dat zeggen bewindvoerders Martijn Vermeeren en Pierre van Vorst in de Financieele Telegraaf.

Vorig jaar heeft het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss al onderzoek gedaan naar een private-equity firma die de 200 winkels kon overnemen. Zo zou de Franse retailer Etam ook gevraagd zijn, maar die liet weten geen interesse te hebben.

Door een grote blunder met een brief aan de bank, waarin de oprichtersfamilie Korijn geen garanties meer af wilden geven, zou de modeketen eind vorig jaar ook al bijna op het randje van faillissement hebben gezweefd. Banken ING en ABN AMRO zouden nerveus zijn geworden, waarop de kreditlijnen van 20 miljoen euro zouden zijn gehalveerd.

Volgens retailexpert Rupert Parker Brady heeft de uitstel van betaling ‘de opmaat voor het faillissement om in sterk afgeslankte manier weer door te gaan’. In het AD zegt vakbond FNV echter twijfels te hebben over een doorstart, omdat de twee eerdere reorganisaties niet tot goede resultaten hebben geleid. Ook is het nog maar de vraag of de distributie haalbaar is met een afgeslankte Etam Groep.

Parker Brady snapt wel waarom de Etam Groep het niet lijkt te redden. “De keten had veel winkels op slechte locaties. Ze wilden het bedrijf omvormen tot een omnichannel-bedrijf dat via verschillende kanalen verkoopt,” laat hij aan het Financieele Dagblad weten. De winkel is te laat begonnen met online verkoop, vindt hij.

etam groep
Miss Etam
miss etam vraagt uitstel van betaling aan