• Home
  • Nieuws
  • Business
  • EssilorLuxottica voltooit de overname van Supreme

EssilorLuxottica voltooit de overname van Supreme

Door Jan Schroder

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Winkel van Supreme in Berlijn Credits: Supreme

Een van de meest opvallende deals van het jaar in de mode-industrie is afgerond. Brillenproducent EssilorLuxottica maakt vandaag bekend dat het de overname van sportkledingmerk Supreme heeft voltooid, na goedkeuring van alle mededingingsautoriteiten.

In juli sloot EssilorLuxottica een overeenkomst met VF Corporation, eigenaar van merken als Vans, The North Face en Timberland, om Supreme over te nemen. De bedrijvengroep betaalde hiervoor 1,5 miljard dollar (1,38 miljard euro).

VF Corporation had Supreme in 2020 voor 2,1 miljard dollar gekocht. Door herstructureringen binnen het bedrijf besloot het management echter het label weer te verkopen.

Naast Supreme heeft EssilorLuxottica op dit moment de merken Pearle, Ray-Ban en Oakley in handen.

Lees ook:

Dit artikel is vertaald door Susan Zijp met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

EssilorLuxottica
Supreme