• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Esprit verwacht grootste verlies ooit

Esprit verwacht grootste verlies ooit

Door Georgia Oost

bezig met laden...

Business

Kledingmerk Esprit verwacht aan de hand van voorlopige cijfers, een verlies van 3400 miljoen Hongkongse dollar (ongeveer 425 miljoen euro) voor het lopende boekjaar. Esprit heeft de winstwaarschuwing op woensdag 12 augustus gepubliceerd.

Het gaat om het grootste verlies in de geschiedenis van het bedrijf, aldus RetailTrends dat zich baseert op berichtgeving van Textilwirtschaft. De corona crisis is de hoofdoorzaak van de huidige daling. Door de pandemie heeft het concern de overgrote meerderheid van de Europese winkelfilialen tijdelijk moeten sluiten. De omzet is met bijna 25 procent afgenomen.

Esprit al langer in financieel zwaar weer

Eind maart vroeg de Duitse dochteronderneming van Esprit dat in Hongkong gevestigd is, uitstel van betaling aan. In juli sloot de kledingketen de helft van de filialen in Duitsland. Ook heeft het bedrijf de omzetverwachting voor de tweede helft van het lopende boekjaar al eerder naar omlaag bijgesteld.

Esprit draait al langer verlies. Vorig jaar kwam stond het concern voor ongeveer 225 miljoen euro in het rood. In 2019 zei de CEO van Esprit, Anders Kristiansen, nog positief te zijn over de toekomst.

Beeld: Esprit/Friso Boven

Esprit
Scroll down to read more