Om kosten te besparen, gaat damesmodelabel Escada de komende twee jaar 200 van de in totaal 2000 banen schrappen. Alleen al op het hoofdkantoor in het Duitse Aschheim bij München moeten 150 mensen vertrekken. Dat meldt het bedrijf aan Duitse nieuwssite TextilWirtschaft.

Volgens het luxemerk gaat het vooral om banen in de IT en Human Resources. Escada´s tijdelijke CEO Jörg Wahlers, die in juli de positie van Glenn McMahon overnam, meldt dat het huidige herstructureringsplan van Escada ontoereikend was. Door de toenemende concurrentie in de luxemodebranche werd het bedrijf gedwongen om kosten te besparen. Volgens TextilWirtschaft lopen vooral de winkels in Rusland en China minder goed.

In haar beste tijden was Escada, dat in 1978 in Duitsland werd opgericht, wereldwijd één van de bekendste damesmodemerken. In de zomer van 2009 moest het bedrijf door te hoge schulden faillissement aanvragen. Sindsdien komt Escada nog zelden naar buiten met financiële informatie. Wel meldt Wahlers dat het modelabel haar online aandeel de komende tijd gaat uitbreiden, om zich zo meer aan te passen aan het koopgedrag van klanten wereldwijd. Hoe Escada dat precies gaat doen, is nog niet bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN