• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Eigenaars Les Hommes op zoek naar overnamekandidaat’

‘Eigenaars Les Hommes op zoek naar overnamekandidaat’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Antwerpse familie Van den Brande zoekt investeerders voor modemerk Les Hommes, zo schrijft online platform De Rijkste Belgen. De bedoeling is een kandidaat te vinden die een meerderheidsaandeel van het merk wil overnemen. Zelf wil de familie graag een minderheidsaandeel houden.

In de aanloop naar de verkoop van het merk werd het kapitaal van Les Hommes opgeschroefd met 17 miljoen euro naar 36 miljoen euro, door een schuldvordering om te zetten.

Modemerk Les Hommes is bekend van de minimalistische, luxe designs van ontwerpers Tom Notte en Bart Vandebosch. Het merk is al een tijd verlieslatend; het totale verlies is inmiddels opgelopen tot vijf miljoen euro. Evengoed presenteerde het merk recentelijk een eerste vrouwenlijn, en komen er ook zonnebrillen, parfums, schoenen voor dames en een kledinglijn voor jongens aan, aldus de ontwerpers tegenover De Tijd.

Les Hommes is onderdeel van Palmyra Brands, de holding van de familie Van den Brande. De familie lijkt bezig daar de bezem door te halen: er wordt ook naar een investeringspartner gezocht voor enkele andere, niet-modegerelateerde bedrijven.

LES HOMMES