• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eigenaar Open32, Sissy-Boy en Tumble ‘n Dry 21 miljoen in het rood

Eigenaar Open32, Sissy-Boy en Tumble ‘n Dry 21 miljoen in het rood

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Brand Retail Group, het voormalige Varova Fashion Holding, is in 2017 opnieuw in het rood beland. De groep rapporteert een verlies van 21 miljoen euro aan het einde van het boekjaar, zo blijkt uit het pas gedeponeerde financiële verslag. Eind vorig jaar werd de Varova Fashion Group verkocht aan Standard Investments en veranderde het haar naam naar de Brand Retail Group. De focus kwam te liggen op Open32, Sissy-Boy en Tumble ‘n Dry.

Gedurende het financiële jaar 2017 heeft de Brand Retail Group nieuwe eigenaars gevonden voor Gsus, Ontour, JC Rags en Kings of Indigo. De resultaten van deze merken zijn dan ook niet opgenomen in het verslag van dat boekjaar.

Het verlies van de groep is in 2017 groter geworden dan het jaar daarvoor, in 2016 bedroeg het verlies 14 miljoen, zo blijkt uit het verslag. De omzet nam licht toe van 135 miljoen euro naar 141 miljoen euro.

De meeste omzet werd gedraaid in Nederland. De verkoop in het land is goed voor 124 miljoen euro. België is op het gebied van omzet het tweede land voor de Brand Retail Group, in het land werd een omzet behaald van 9,4 miljoen euro. In Duitsland werd een omzet van 4,4 miljoen euro behaald, de omzet liep hier met een kleine half miljoen euro terug. In overige EU-landen waarin de groep aanwezig is werd de omzet bijna gehalveerd naar 2,9 miljoen euro en in overige landen wereldwijd nam de omzet af van 1,1 miljoen euro naar een kleine drie ton.

Verlies van 21 miljoen euro voor Brand Retail Group in 2017

Brand Retail Group heeft al verschillende maatregelen genomen om het verlies terug te dringen en de winstgevendheid van het bedrijf op te krikken, zo is te lezen in het rapport. Zo wordt een kostenbesparingsprogramma geïmplementeerd wat een effect van boven de 2 miljoen euro moet hebben op het EBITDA. Ook wil het bedrijf het aantal winkels laten toenemen met zo min mogelijk investering, geven de aandeelhouders extra financiering van 5,8 miljoen euro en worden zoveel mogelijk leningen omgezet in aandelen.

Beeld: Sissy-Boy Facebook

Brand Retail Group
Open32
Sissy Boy
Tumble n Dry
Varova Fashion Group