• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eigenaar Liu Jo en Blumarine overweegt beursgang

Eigenaar Liu Jo en Blumarine overweegt beursgang

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Blumarine AW22 via Catwalkpictures.com

EIH Eccellenze Italiane, de eigenaar van de merken Liu Jo en Blumarine, overweegt een beursgang, zo meldt de oprichter van de groep aan WWD. Oprichter Marco Marchi verwijst hierbij met name naar de sterke groei die de groep de afgelopen tijd doormaakte, onder andere door een succesvolle creatieve herpositionering bij Blumarine.

In 2018 overwoog Marchi al een beursgang voor Liu Jo, maar deze beslissing was uitgesteld wegens de “ongunstige markt” van destijds. Vandaag de dag geeft de leidinggevende dat een mogelijke beursgang gezien wordt als kans, maar niet als noodzaak.

Een exacte datum is tot nu toe dan ook nog niet vastgesteld. Eccellenze Italiane wilt "het beste moment aangrijpen om het succesvol te laten verlopen", aldus Marchi aan WWD. Op de korte termijn ziet Marchi de markt als “complex en onrustig”. “We zullen het doen wanneer alle voorwaarden op één lijn liggen”, zo concludeert Marchi.

Over mogelijke overnames door EIH Eccellenze Italiane gaf Marchi enkel weg dat “er zoals altijd gesprekken gaande zijn met verschillende partijen”.

Blumarine
EIH Eccellenze Italiane
LIU JO