• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eigenaar Bestseller investeert in Fashion Cloud

Eigenaar Bestseller investeert in Fashion Cloud

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion Cloud, het in Hamburg gevestigde online platform dat vorig jaar fuseerde met het Nederlandse Nyon, heeft een financiering ontvangen van Bestseller-eigenaar Anders Holch Povlsen. Fashion Cloud heeft als doel ‘het leidende B2B-platform’ van de Europese modeindustrie te worden, schrijft het bedrijf in een persbericht.

In de recente investeringsronde heeft Fashion Cloud een bijna dubbelcijferig miljoen euro ontvangen van bestaande investeerders, zo luidt het bericht. Nu is dus ook de particuliere holding van Povlsen, Brightfolk AS, toegetreden als nieuwe aandeelhouder.

Met het nieuwe kapitaal hoopt Fashion Cloud een centraal B2B online modeplatform in Europa te worden. Momenteel delen ruim 350 modemerken al hun productgegevens met 6.500 aangesloten retailers. “Met deze financieringsronde verwachten we een sterke impuls voor ons platform op andere Europese markten,” zegt René Schnellen, medeoprichter van Fashion Cloud, in de verklaring.

Naast Fashion Cloud worden ook andere platforms opgericht op het gebied van de B2B-sector. Ook modebeurzen zoals Premiere Vision en Premium introduceren digitale B2B-platforms voor hun leden.

Bestseller
Fashion Cloud
Nyon