• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eerste Yeezy-verkoop beïnvloedt kwartaalresultaten van Adidas positief, omzet daalt licht

Eerste Yeezy-verkoop beïnvloedt kwartaalresultaten van Adidas positief, omzet daalt licht

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De nieuwe Adidas flagshipstore in Amsterdam. Beeld via Adidas

De omzet van Adidas AG daalt vijf procent in het tweede kwartaal van 2023. De omzet bedraagt 5,34 miljard euro, zo blijkt uit de voorlopige resultaten. In het tweede kwartaal 2022 kwam de omzet neer op 5,59 miljard euro.

Ook de operationele winst is afgenomen. Zo noteert Adidas een winst van 176 miljoen euro, terwijl het in dezelfde periode een jaar eerder nog 392 miljoen euro winst boekte.

Hoewel de omzet en de operationele winst daalden, schrijft Adidas in de voorlopige resultaten dat het kwartaal positief werd beïnvloed door de eerste verkoop van een deel van de Yeezy-voorraad.

Gisteren meldden bronnen aan The Financial Times, dat de vraag bij de eerste online uitverkoop de verwachtingen van het bedrijf overtrof met vier miljoen paar sportschoenen als eindcijfer. Door de grote belangstelling, kon Adidas niet aan alle bestellingen voldoen, ondanks dat klanten zich voorafgaand aan de verkoop online moesten registreren en hun aanvragen moesten indienen. Adidas zou 508 miljoen euro hebben binnengehaald.

Als gevolg hiervan stelt het bedrijf zijn verwachtingen voor het boekjaar bij. Adidas verwacht nu een eencijferige daling van de omzet. Voorheen was dat een hoge dubbelcijferige daling. Precieze percentages worden niet gegeven. Wat betreft het operationele resultaat, verwacht het bedrijf een operationeel verlies te draaien van 450 miljoen euro in 2023. Voorheen verwachtte Adidas een verlies van 700 miljoen euro.

Adidas
Adidas AG
Yeezy