• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Een derde Belgische webshops jonger dan vijf jaar oud

Een derde Belgische webshops jonger dan vijf jaar oud

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Unsplash

Van het totaal aantal Belgische webshops, is een derde in de afgelopen vijf jaar opgericht. Dit meldt Becommerce op basis van eigen onderzoek. Het komt neer op 15.000 webshops die de laatste vijf jaar het levenslicht hebben gezien.

Opvallend is dat het gros van de Belgische webwinkels afkomstig is uit Vlaanderen. Maar liefst 71 procent van de webshops in België komt uit Vlaanderen. Daarbij is een vijfde van het totale e-commercelandschap afkomstig uit de provincie Antwerpen, aldus Becommerce.

“E-commerce is meer ingeburgerd in Vlaanderen dan in Wallonië of Brussel,” aldus Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce, in het persbericht. “Uit onze Market Monitor die de aankoopcijfers bij Belgische consumenten meet, bleek al langer dat de Vlaming veel meer online kocht. Nu blijkt ook dat meer Vlaamse ondernemers de reflex hebben om (ook) online te verkopen dan in Wallonië of Brussel. In Franstalig België is er dus zeker nog ruimte voor een inhaalbeweging ten opzichte van Nederlandstalig België.”

De meeste webwinkels zijn start-ups of eenmansbedrijven, zo blijkt uit het onderzoek.

BeCommerce
E-commerce