‘E5 Mode krijgt groen licht voor reorganisatieplan’

De ondernemingsrechtbank in Dendermonde heeft het reorganisatieplan van E5 Mode goedgekeurd, zo meldt De Tijd. Het betekent dat alle personeelsleden bij de Belgische modeketen behouden kunnen worden, maar van een nieuwe investeerder is volgens de krant nog geen sprake.

E5 Mode kwam in de problemen na de afkondiging van de lockdown in België. De keten verloor ongeveer zo’n 20 miljoen euro aan omzet, wat neerkomt op een kwart van de jaarlijkse omzet. Eerder werd de omzet die werd misgelopen nog geschat op 12 miljoen euro. Het bedrijf vroeg dan ook gerechterlijke reorganisatie aan en kreeg van de ondernemingsrechtbank bescherming tegen schuldeisers begin april. De keten kreeg destijds drie maanden bescherming.

CEO Frédéric Helderweirt is pas sinds december 2019 met zijn investeringsmaatschappij Feniks Holding eigenaar van E5 Mode. “Mijn doel is om E5 Mode een nieuw elan te geven,” aldus de topman tegen De Tijd. “Alleen moest ik onverwachts het plan grondig bijwerken. Dat is beter en sterker. Mijn medewerkers en ik hebben er alles aan gedaan om het voortbestaan van deze iconische winkelketen - die lokaal verankerd is - te garanderen.” Naast het behoud van de 450 personeelsleden staan er ook geen extra winkelsluitingen op de planning, aldus de Tijd.

Beeld: E5 Mode Facebook

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN