• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Duits modemerk Biba houdt op met bestaan

Duits modemerk Biba houdt op met bestaan

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse damesmerk Biba GmbH stopt aan het eind van dit jaar met bestaan. Insolventie-beheerder Georg Kreplin heeft de beslissing van de schuldeisers kenbaar gemaakt, schrijft het Duitse magazine Immobilien Zeitung.

Dit besluit heeft als gevolg dat 480 werknemers van het in Gelsenkirchen, Duitsland gevestigde bedrijf hun baan zullen verliezen. De overige 130 winkels worden ook gesloten, inclusief Biba's eigen winkels. Volgens Kreplin kon het merk niet meer voortbestaan door de enorme concurrentie binnen de modebranche.

"De moeilijke situatie in retail heeft de herstructureringsinspanningen ondermijnd", vertelt Kreplin aan het Duitse magazine. Hij voegt eraan toe dat het gebrek aan bereidheid van de werknemers om minder loon te accepteren het allemaal niet eenvoudiger heeft gemaakt. Biba's werknemers worden meestal gedekt door een collectieve arbeidsovereenkomst.

Biba werd in 1963 in Duisburg, Duitsland, opgericht en groeide al snel uit tot een van de grootste verticale dameskledingbedrijven van het land. Het bedrijf richtte zich op een boetiekconcept met trendgerichte en vrouwelijke collecties in een middelgroot prijssegment.

Biba GmbH