• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Drie innovatieve modeprojecten krijgen samen 150.000 euro van Stad Antwerpen

Drie innovatieve modeprojecten krijgen samen 150.000 euro van Stad Antwerpen

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Mutani

De mode-initiatieven Cosh!, Mutani en Polygonal krijgen gezamenlijk 150.000 euro aan financiële ondersteuning van de Stad Antwerpen. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van Ondernemen in Antwerpen, het online ondernemersplatform van de stad. Met het geld kunnen de modeprojecten verder worden ontwikkeld.

Sinds deze zomer werkt de Stad Antwerpen onder de noemer ‘Wie mode zegt, zegt Antwerpen’ aan een grondige analyse van en toekomstvisie voor de modesector in de stad. Als onderdeel daarvan werd een oproep gedaan naar mode-ondernemers om innovatieve mode-oplossingen te presenteren. Uit achttien inzendingen werden de drie bedrijven geselecteerd die het hoogst scoorden op het vlak van innovatie en groeipotentieel. Deze krijgen elk 50.000 euro om nieuwe stappen te zetten.

Mutani, Cosh! en Polygonal krijgen steun van Stad Antwerpen voor doorontwikkeling

Mutani is een jong bedrijf dat creatieve modeontwerpers samenbrengt met tech-experts om samen digitale mode te creëren die kan worden gebruikt in games en de metaverse. Deze ontwerpen worden verkocht als NFT’s. Deze manier van werken biedt niet alleen een interessante creatieve uitdaging, maar ook een nieuw businessmodel voor ontwerpers. Met de financiele steun wil Mutani ‘bewijzen dat het businessmodel werkt alsook hun plaats verankeren als early adaptors in dit pionierend domein’. Het eerstvolgende project is de Antwerp Cyber Six, waarbij zes alumni van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen worden uitgenodigd om met Mutani de stappen naar digitalisering te doorlopen.

Cosh! Is een online platform dat duurzame modemerken en winkels met behulp van filters makkelijker vindbaar maakt voor consumenten. Daarmee wil het duurzamer winkelen toegankelijk maken voor een breder publiek. Op het platform zijn onder meer duurzame winkels in Antwerpen te vinden, evenals winkels die werken aan verduurzaming. Met de financiële steun wil Cosh! ‘nog meer inzetten op digitalisering’, zo is in het bericht te lezen.

Het derde project dat financiële steun krijgt is Polygonal. Het bedrijf uit Hoboken wil een online platform opzetten voor het digitaal ontwerpen, aanpassen en delen van kledingpatronen. Daarin brengt het ontwerpers en productie-experts samen met wiskundigen die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en verfijnen van algoritmes. Het platform is te gebruiken voor modeontwerpers, klanten en fabrikanten. Met de financiele bijdrage wil Polygonal ‘een bestaand prototype uitwerken tot een gebruiksvriendelijk digitaal platform, toegankelijk voor externe gebruikers’.

Cosh!
Digitalisering
Duurzaamheid
E-commerce
Mutani
Polygonal
Stad Antwerpen