• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor Bretoniere Group met eigenaren Ferro Footwear

Doorstart voor Bretoniere Group met eigenaren Ferro Footwear

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Nog geen twee weken na het faillissement van de Bretoniere Group is er een doorstart gerealiseerd. De eigenaren van onder andere Ferro Footwear, Ferry Helmer en Ron Janssen, hebben het bedrijf overgenomen, zo wordt gemeld in een persbericht van Karmijn Kapitaal, dat een meerderheidsbelang heeft, op donderdagavond.

Désirée van Boxtel van Karmijn in het persbericht: “We zijn blij dat niet alleen de merken worden overgenomen. We hopen zeer dat Ferro Footwear de juiste partij is om de activiteiten van het bedrijf voort te zetten en zo veel mogelijk banen veilig te stellen. Met hun ervaring en omvang zou Ferro de Bretoniere Group een goed nieuw huis moeten kunnen bieden.” Het is onduidelijk of het gaat om de RNF Holding, die ook Mexx vorig jaar heeft overgenomen, dat ook eigenaar is van Ferro Footwear of dat Helmer en Janssen met een ander bedrijf de Bretoniere Group hebben overgenomen.

Begin maart ging de Bretoniere Group failliet. Daarvoor is door de directie en aandeelhouders gekeken naar opties voor een duurzame toekomst waaronder een overname door een strategische partij. Nadat de overnamebesprekingen afketsten werd het faillissement aangevraagd.

Nederlands investeringsbedrijf Karmijn Kapitaal nam in 2014 een meerderheidsbelang in het Nederlandse lederwarenbedrijf Fred de la Bretonière. Dennis Mok werd destijds aangesteld als CEO, Mayra Krishnadath als CFO en international sales director Stefan van Schooten. Oprichter en naamgever Fred de la Bretonière bleef aan als ontwerper. De Bretonière Group is ook eigenaar van het merk Shabbies Amsterdam. Het bedrijf deelde in 2017 in een interview met FashionUnited dat het vooral groei zag in het buitenland. De Bretoniere Group is dan ook actief in Duitsland en België.

Foto: Fred de la Bretonière Facebook

bretoniere group
Désirée van Boxtel
Ferro Footwear
Ferry Helmer
FRED DE LA BRETONIERE
karmijn
karmijn kapitaal
Ron Janssen